Vi söker hem

Alla Solgläntans katter är vaccinerade mot kattpest och kattsnuva, avmaskade och chipmärkta. Vuxna katter är även kasterade och kattungar är alltid minst 12 veckor.

Vi adopterar inte bort kattungar som ensamkatter utan kräver att de antingen får med sig en kattkompis eller att du redan har en katt.

Adoptionskostnaden för en katt är 2000 kronor eller 3600 för två katter samtidigt, men det är fortfarande ett mycket lågt pris med tanke på att enbart veterinärkostnaderna i regel överstiger 1500-3000 kronor per intagen katt. En kattunge tar vi 2500 kr för och två stycken 4600 kr.

Meningen är också att katten ska ha ett värde och ett sätt att höja kattens status är att inte skänka bort dem. Vi lånar inte ut katter på prov. Om du vill adoptera en katt så vill vi att du tänker efter ordentligt innan med allt vad det innebär att ha en katt och om du misstänker allergi kolla upp det först.

Om det ändå inte fungerar att ha katt så betalar vi inte tillbaka adoptionskostnaden men däremot har vi bytesrätt. Ibland kan problem uppstå om du t ex redan har en katt eller hund och de inte går ihop. Oavsett orsak så tar vi alltid tillbaka katten och du får ta en annan som det passar bättre med.

Observera att man vid intresse av en katt antingen kan komma på vårat drop in varje torsdag 15.00 – 17.30 eller boka ett besök för att hälsa på  katten/katterna.

För att få boka en katt måste du varit här på besök minst en gång, om intresset för katten kvarstår bestämmer vi tillsammans en tid då du kan hämta katten/katterna. Ofta passar det bra inför en helg eller annan ledighet.

Turkos

Turkos
Hona född 2019
Innekatt

Till Turkos söker vi ett lugnt hem utan barn, kan bo med eller utan andra katter.

Turmalin

Turmalin
Hona född 2019
Innekatt

Turmalin är en försiktig liten tjej som är ute efter att lugnt herm.

Dixie

Dixie
Hona född 2018
Utekatt

Dixie kom in till oss så hon hade börjat kissa inne troligen pga stress. Så nu söker Dixie ett hem utan andra katter, utan barn och där hon kan få gå ut som hon vill.

Gråben

Gråben
Hane född 2017
Innekatt

Gråben kom till oss via en privat omplacering. Han är lite fräsig åt människor men han kommer att bli fantastik när han väl känner dig. Han är van vid andra katter men kan flytta som ensamkatt.

Bella

Bella
Hona född 2019
Innekatt

Bella är försiktig och söker lugnt hem med en snäll kattkompis

Amber BOKAD

Amber
Hona född 2018
Innekatt

Försiktig men mycket snäll. Kräver tryggt och lugnt hem med eller utan andra katter.

Dragon (Totte)

Dragon (Totte)
Hane född 2018
Innekatt

Dragon är en mycket försiktig men snäll kille. Vill flytta ihop med Timjan utan barn.