Vi söker hem

Alla Solgläntans katter är vaccinerade mot kattpest och kattsnuva, avmaskade och chipmärkta. Vuxna katter är även kasterade och kattungar är alltid minst 12 veckor.

Vi adopterar inte bort kattungar som ensamkatter utan kräver att de antingen får med sig en kattkompis eller att du redan har en katt.

Adoptionskostnaden för en katt är 2500 kronor eller 4400 för två katter samtidigt, men det är fortfarande ett mycket lågt pris med tanke på att enbart veterinärkostnaderna i regel överstiger 1500-3000 kronor per intagen katt. En kattunge tar vi 3800 kr för och två stycken 7000 kr.

Meningen är också att katten ska ha ett värde och ett sätt att höja kattens status är att inte skänka bort dem. Vi lånar inte ut katter på prov. Om du vill adoptera en katt så vill vi att du tänker efter ordentligt innan med allt vad det innebär att ha en katt och om du misstänker allergi kolla upp det först.

Skulle det inte fungera med katten hos er så tar vi alltid tillbaka katten.

Inom den första månaden betalar vi tillbaka halva adoptionskostnaden. Om det har gått över en månad behöver vi göra en ny veterinärbesiktning innan vi tar tillbaka katten och därför tar vi då en avgift på 520 kr. Om katten behöver vaccineras, avmaskas, eller om veterinären ser att det uppkommit hälsoproblem behöver dessa åtgärdas på egen bekostnad innan vi kan ta tillbaka katten för ny adoption.

Observera att man vid intresse av en katt antingen kan komma på vårat drop in varje torsdag 15.00 – 17.30 eller boka ett besök för att hälsa på  katten/katterna.
Just nu har vi stängt vår drop-in på grund av Corona, endast förbokade besök!

För att få boka en katt måste du varit här på besök minst en gång, om intresset för katten kvarstår bestämmer vi tillsammans en tid då du kan hämta katten/katterna. Ofta passar det bra inför en helg eller annan ledighet.

Just ni har vi lite problem med att uppdatera sidan med de aktuella katterna som söker hem. Gå gärna in på vår facebooksida och kolla i albumet Solgläntants hemlösa katter istället, eller klicka på länken nedan för att komma dit direkt.