Vi söker hem

Alla Solgläntans katter är vaccinerade mot kattpest och kattsnuva, avmaskade och chipmärkta. Vuxna katter är även kasterade och kattungar är alltid minst 12 veckor.

Vi adopterar inte bort kattungar som ensamkatter utan kräver att de antingen får med sig en kattkompis eller att du redan har en katt.

Adoptionskostnaden för en katt är 2500 kronor eller 4400 för två katter samtidigt, men det är fortfarande ett mycket lågt pris med tanke på att enbart veterinärkostnaderna i regel överstiger 1500-3000 kronor per intagen katt. En kattunge tar vi 3800 kr för och två stycken 7000 kr.

Meningen är också att katten ska ha ett värde och ett sätt att höja kattens status är att inte skänka bort dem. Vi lånar inte ut katter på prov. Om du vill adoptera en katt så vill vi att du tänker efter ordentligt innan med allt vad det innebär att ha en katt och om du misstänker allergi kolla upp det först.

Om det ändå inte fungerar att ha katt så betalar vi inte tillbaka adoptionskostnaden men däremot har vi bytesrätt. Ibland kan problem uppstå om du t ex redan har en katt eller hund och de inte går ihop. Oavsett orsak så tar vi alltid tillbaka katten och du får ta en annan som det passar bättre med.

Observera att man vid intresse av en katt antingen kan komma på vårat drop in varje torsdag 15.00 – 17.30 eller boka ett besök för att hälsa på  katten/katterna.
Just nu har vi stängt vår drop-in på grund av Corona, endast förbokade besök!

För att få boka en katt måste du varit här på besök minst en gång, om intresset för katten kvarstår bestämmer vi tillsammans en tid då du kan hämta katten/katterna. Ofta passar det bra inför en helg eller annan ledighet.

Just ni har vi lite problem med att uppdatera sidan med de aktuella katterna som söker hem. Gå gärna in på vår facebooksida och kolla i albumet Solgläntants hemlösa katter istället, eller klicka på länken nedan för att komma dit direkt.