En vanlig dag

En vanlig dag på Solgläntan
Cirka 07.30 tänder vi och säger god morgon till djuren. Lyssnar av telefonsvararen och antecknar de som ska ringas upp under dagen.

Klockan 08.00 börjar vi svara i telefonen så mycket vi bara hinner. Sedan börjar vi mata
yoshioch städa åt katterna. Varje box ska moppas, lådorna ska tömmas och vattenskålen bytas. Katterna ska få torrfodret serverat. De flesta äter Hill’s veterinary essentials, som vi erbjuder här, men vissa har med sig sin egen mat vilket såklart också går bra. De katter som vill gå ut i rastgårdarna får med sig låda, mat, vatten och filt och flyttas ut på morgonen. Är det många katter som är sugna på att gå ut får de turas om.

Cirka 9.15 samlas personalen i personalrummet för ett kort morgonmöte då vi går igenom vad som händer under dagen.

Innan mottagningstiden (10-11) börjar förbereds boxar åt de som ska komma och tillhörigheterna till de som ska gå hem plockas i ordning.

Klockan 10-11 är det hämtning och lämning av gästerna. Det kan ibland vara riktigt fullt upp om det är en ”populär” hämtnings/lämningsdag. De nyanlända katterna får mat, vatten och låda så att de snabbt finner sig tillrätta.

Klockan 11 lugnar det ner sig och disk- och tvättmaskinen fylls på. Ibland har vi något inbokat besök. Det kan t.ex. vara någon som ska skaffa katt och därför vill hälsa på våra omplaceringskatter, eller någon som funderar på att lämna sin katt på pensionatet och vill se hur det ser ut.

Runt 12-tiden tar vi lunch.

Vid 12.30 görs eventuellt ett byte av katter i rastgårdarna.

Under resten av eftermiddagen är det mycket olika saker som ska hinnas med!
Boxarna där de katter som gått hem bodde ska städas ur.
Vissa katter behöver borstas eller få ögonen torkade. Andra är bara sällskapssjuka och behöver en prat- och gosstund.
Våra hemlösa katter som är ibland kan vara lite rädda ingår i vårt socialträningsprogram. Det innebär att vi minst tre gånger per dag ska utföra olika saker för att vinna katternas förtroende, t.ex. nosa på, leka med, klia under hakan för att till slut kunna få katten så social så att den kan flytta till ett eget hem.

Vi har ofta inbokade besök även på eftermiddagen.

Cirka 15.00 tas resten av katterna in från rastgårdarna. Är det vinter och kallt, eller om

din katt av någon annan anledning vill vara ute kortare stunder är det självklart helt okej.

Innan katterna får lugn och ro på pensionatet serveras Mjau-burkmat, vilket brukar vara höjdpunkten på dagen. Katterna jamar ofta glatt när den blir serverad.
Samtidigt fylls vattenskålar på, smutsiga filtar och lådor byts igen och alla katter checkas av en sista gång för att se att de mår bra.

 

På kvällarna har vi ibland möjlighet att ta emot besök för de katter som söker nya hem.  Måndagar och torsdagar klockan 18-19 har vi även kvällsöppet för våra inackorderingar, då man kan hämta eller lämna.

Sedan säger vi god natt och släcker!