Vi söker hem

Alla Solgläntans katter är vaccinerade mot kattpest och kattsnuva, avmaskade och chipmärkta. Vuxna katter är även kasterade och kattungar är alltid minst 12 veckor.

Vi adopterar inte bort kattungar som ensamkatter utan kräver att de antingen får med sig en kattkompis eller att du redan har en katt.

Adoptionskostnaden för en katt är 2000 kronor eller 3600 för två katter samtidigt, men det är fortfarande ett mycket lågt pris med tanke på att enbart veterinärkostnaderna i regel överstiger 1500-3000 kronor per intagen katt. En kattunge tar vi 2500 kr för och två stycken 4600 kr.

Meningen är också att katten ska ha ett värde och ett sätt att höja kattens status är att inte skänka bort dem. Vi lånar inte ut katter på prov. Om du vill adoptera en katt så vill vi att du tänker efter ordentligt innan med allt vad det innebär att ha en katt och om du misstänker allergi kolla upp det först.

Om det ändå inte fungerar att ha katt så betalar vi inte tillbaka adoptionskostnaden men däremot har vi bytesrätt. Ibland kan problem uppstå om du t ex redan har en katt eller hund och de inte går ihop. Oavsett orsak så tar vi alltid tillbaka katten och du får ta en annan som det passar bättre med.

Observera att man vid intresse av en katt antingen kan komma på vårat drop in varje torsdag 15.00 – 17.30 eller boka ett besök för att hälsa på  katten/katterna.

För att få boka en katt måste du varit här på besök minst en gång, om intresset för katten kvarstår bestämmer vi tillsammans en tid då du kan hämta katten/katterna. Ofta passar det bra inför en helg eller annan ledighet.

Sepideh

Sepideh (Morgon Ljus)
Hane född 2014
Utekatt

Sepideh är en mycket försiktig kille som gärna vill ha en snäll kattkompis i sitt nya hem. Han älskar att vara ute.

Lola BOKAD

Lola
Hona född 2014
Inne/utekatt

Social, bestämd och aktiv tjej som söker nytt hem utan andra katter och med massor av kärlek!

Dragon (Totte)

Dragon (Totte)
Hane född 2018
Innekatt

Dragon är en mycket försiktig men snäll kille. Vill flytta ihop med Timjan utan barn.

Timjan (fiffié)

Timjan (fiffié)
Hona född 2018
Innekatt

Timjan är så snäll men försiktig av sig. Hon söker ett hem med Dragon utan barn.

Ella

Ella
Hona född 2007
Inne/utekatt

Ella är en mycket avvaktande tjej som är gosig när du har vunnit hennes förtroende. Hon vill bo som ensamkatt och hon vill ha ett lugnt hem utan små barn.

Zebbe BOKAD

Zebbe
Hane född 2013
Inne/utekatt

Zebbe är världens snällaste och goaste kille! Han har tyvärr ett enormt överbett som gör att han kräver daglig tandborstning för att må bra. Zebbe älskar att kela och vara där du är. Han går bra ihop med andra katter men kan också bo ensam.