Här kan du se bilder på våra fina hemlösa katter som söker nya hem. Vi uppdaterar sidan i takt med att våra katter blir redo att leta efter sitt nya hem och ligger kvar här tills de flyttat. Om du tror att du kan erbjuda någon av dessa katter är du välkommen att skicka en intresseanmälan via mail där du berättar lite om dig själv, hur du bor och vad du kan erbjuda katten för typ av liv. Tycker vi att du verkar vara en bra match för katten bjuder vi hit dig på ett besök så att du får träffa katten och vi dig. 

Alla våra katter är veterinärbesiktigade, id-märkta med chip, avmaskade, vaccinerade samt försäkrade i Sveland Djurförsäkringar.
Våra katter som är över 6 månader är även kastrerade.

En vuxen katt kostar 2500 kr
Två vuxna katter kostar 4400 kr

En kattunge kostar 3800 kr
Två kattungar kostar 7000 kr

För att skicka en intresseanmälan, fyll i vårt formulär som du hittar HÄR
Är du intresserad av att stå på vår kölista för en kattunge är du välkommen att fylla i en intresseanmälan HÄR

 

Caruso
Född ca 2012

Innekatt

Caruso är en blyg men otroligt snäll och försynt kille som kom till oss då han behövde hjälp att hitta ett eget hem. Han har tidigare bott utomhus vid en hamn under många många år, och blivit matad och fått omsorg av personalen som jobbade där. Nu ska det börja byggas vid hamnen och man kom fram till att Caruso förtjänar att flytta till ett riktigt hem där han kan få en stabil och trygg tillvaro.

Efter ett liv ute på egen tass har Caruso äntligen börjat landa lite inomhus och trivs väldigt bra med att få vara bara innekatt och slippa känna att han behöver försvara sitt revir ute. Caruso vill bo i ett hem utan barn och andra djur.

Zlatan
Född 2018.04.19
Utekatt

Zlatan kom till oss som en privat omplacering då ägaren inte längre hade möjlighet att ta hand om honom. Zlatan är en väldigt trevlig och snäll katt som gillar att kela. Han är van vid att få gå ut i sitt tidigare hem så det är något han vill fortsätta med. Han är en duktig jägare som gärna vill bo ute på landet, han bör dessutom bo där det inte finns så många andra katter då han enligt uppgift bråkar en del med andra katter. Han bör med andra ord också bo som ensamkatt för att inte behöva dela sitt revir med ett annat djur.
Zlatan har tidigare bott i ett hem utan barn och det vill han gärna göra även i fortsättningen.

Trish
Född 2019.12.24
Innekatt

Trish kom till oss som en privat omplacering då ägaren inte längre hade möjlighet att ta hand om honom.
Trish är en snäll men bestämd katt, han uppskattar att kela men när han tycker att det räcker är han tydlig med att visa det. Han önskar sig ett lugnt hem utan yngre barn, tonåringar och uppåt går bra.  Han vill gärna fortsätta bo som innekatt.

Svante
Född 2015
Inne/Utekatt

Svante är en lugn och snäll herre som kom till oss efter att hans tidigare ägare tyvärr omkommit i en brand, han letar nu efter ett nytt hem som kan erbjuda honom mängder av kärlek.
Han är väldigt framåt och gillar att bli klappad och kelad med. Svante önskar sig ett hem där han kan få fortsätta gå ut när han känner för det, och han vill bo som ensamkatt. Han vill inte bo tillsammans med små barn, men tonåringar och uppåt går bra.

Smilla och Eils
Födda 2019.11.20
Utekatter

Smilla och Elis är två syskon som kom till oss som privata omplaceringar då de inte riktigt trivdes hemma, de vill kunna gå ut men hade inte möjlighet till detta i sitt förra hem.
Smilla är en busig liten tjej, hon gillar att leka och gillar att ha en kartong att sitta i, hon gillar och att gosa.
Elis är en riktig kelgris som gärna sitter i knät på sin människa, även han gillar att busa men inte riktigt på samma nivå som sin syster.
Smilla och Elis söker nu efter ett hem där de kan få gå in och ut som de vill, gärna med egen kattlucka. De vill inte dela sitt hem med andra djur och inte heller för små barn.

Loke – bor i jourhem för tillfället
Innekatt
Född ca 2013

Loke kom till oss efter att hans tidigare ägare hamnat på sjukhus. Han kan vara lite blyg i början vid kontakt med nya människor, men om han får lite tid på sig för att mjukna upp och blomma ut så är han en väldigt kelig och härlig kille som gärna vill gosa. Han vill gärna prata med en och har ett väldigt fint och försynt jamande.
Loke vill bo i ett lugnt hem, gärna någonstans där det bara bor en eller två personer som han kan knyta an till. Loke vill bo i ett hem utan andra katter eller andra djur.

Enok
Född ca 2020
Inne/utekatt

Enok är en härlig kille som är full av fart och fläkt, han har även ett stort vokabulär och gillar att prata med en. Enok är en väldigt snäll kille och är lätt att ha att göra med, vi tror att han kan bo med kattvänliga barn samt med eller utan katt i sitt nya hem. Vi tror även att han skulle kunna bo med en kattvan hund.
Enok vill bo i ett hem där han kan få mycket kärlek och uppmärksamhet, gärna med lite ensamtid. Han vill ha tillgång till fri utevistelse så han kan få utlopp för all sin energi.

Moses
Född 2014
Innekatt

Moses kom till oss efter att han sprungit hemlös ute i över ett år. Han blev fångad i fälla och fick äntligen komma in till värme och trygghet. På grund av sitt förflutna är Moses en försiktig, men supersnäll herre som vill ha ett lugnt hem där han får gott om tid att bli trygg i sin egen takt. Vi tror han skulle trivas bäst i ett hem utan barn och andra djur, där han får ett fåtal människor att knyta an till. När man väl vunnit hans förtroende är han väldigt kelig och en vän för livet. Moses vill bo som innekatt men gärna ha tillgång till en innätad balkong eller liknande att kunna sitta och spana på. 

Solkatter

Solkatter är katter som kräver lite extra vård eller omsorg på ett eller annat sätt, och som kanske kräver lite mer engagemang för dig som ägare.
Vi uppdaterar sidan i takt med att våra katter blir redo att leta efter sitt nya hem och ligger kvar här tills de flyttat. Om du tror att du kan erbjuda någon av dessa katter är du välkommen att skicka en intresseanmälan via mail där du berättar lite om dig själv, hur du bor och vad du kan erbjuda katten för typ av liv. Tycker vi att du verkar vara en bra match för katten bjuder vi hit dig på ett besök så att du får träffa katten och vi dig.

En solkatt kostar 1100 kr, anledningen till att de är lite billigare är för att vi vet att de med största sannolikhet kommer att innebära lite extra kostnader för dig som ägare, antingen i form av extra veterinärkostnader eller mediciner.

Rolf – Bor i jourhem
Född ca 2020
Innekatt

Rolf är en speciell liten kille som kom till oss tillsammans med flera andra katter efter att deras ägare inte längre hade möjlighet att ta hand om dem. Han är en solkatt då han förmodligen bär spår av inavel, tex har han vid tillfällen haft lite ansträngd andning utan att veterinär har kunnat hitta någon orsak, samt att han har en lite annorlunda benställning, dock är dessa saker ingenting som i nuläget skapar honom obehag eller ger symtom.  Han gillar att kela men han är fortfarande lite reserverad så om han känner att det blir för mycket kan man få sig en liten tass, förhoppningsvis kan han få blomma ut i ett eget hem. Detta är alltså en katt för dig som har tid och som vill öppna ditt hjärta och hem för en speciell kille som inte vill något hellre än att få en trygg tillvaro, gärna med ett fåtal människor som han kan få ty sig till.
Rolf vill bo som ensamkatt och i ett lugnt hem utan barn.

Lisa och Sluggo
Födda maj respektive juni 2010
Innekatter

Lisa och Sluggo kom till oss efter att deras ägare avlidit.
De är båda väldigt keliga och goa och vill gärna vara nära mest hela tiden, Lisa kan dock vara lite bestämd om hon inte får som hon vill. Sluggo är en riktigt busig kille som gärna jagar efter olika bollar i full fart.
De har tidigare bott som innekatter men uppskattar att få vara ute i våra rastgårdar, så de hade nog uppskattat att få en innätad balkong att hänga på i sitt nya hem. De vill flytta tillsammans och bo hos någon som kan erbjuda dem mycket kärlek och uppmärksamhet.

Lisa och Sluggo är två solkatter då de dras med olika små hälsoproblem. Både Lisa och Sluggo har varit snuviga under sin tid hos oss och vi misstänker att i alla fall Lisa kanske har kronisk snuva, det är dock inget som påverkar någon av dem i vardagen. Lisa har dessutom tandsjukdomen TR men är precis opererad för detta hos oss, sist men inte minst är de båda överviktiga sedan många år tillbaka och de behöver fortsatt hjälp med att gå ner i vikt i sitt nya hem.

Kontakta oss

$

Grävelsta 16 186 92 VALLENTUNA

$

08-510 235 13

$

info@vallentunakattcenter.se

Öppettider Pensionat

Alla dagar:  10:00 - 11:00

Helgfri måndag: 10-11 och 18-19

Helgfri torsdag: 10-11 och 18-19

Nyårsdagen, Midsommardagen & Julafton: Stängt

Öppettider Veterinärklinik

Begränsade öppettider

8/8 10-15

31/8 9-14

Stängt röda dagar och helger