Här kan du se bilder på våra fina hemlösa katter som söker nya hem. Vi uppdaterar sidan i takt med att våra katter blir redo att leta efter sitt nya hem och ligger kvar här tills de flyttat. Om du tror att du kan erbjuda någon av dessa katter är du välkommen att skicka en intresseanmälan via mail där du berättar lite om dig själv, hur du bor och vad du kan erbjuda katten för typ av liv. Tycker vi att du verkar vara en bra match för katten bjuder vi hit dig på ett besök så att du får träffa katten och vi dig. 

Alla våra katter är veterinärbesiktigade, id-märkta med chip, avmaskade, vaccinerade samt försäkrade i Sveland Djurförsäkringar.
Våra katter som är över 6 månader är även kastrerade.

En vuxen katt kostar 2500 kr
Två vuxna katter kostar 4400 kr

En kattunge kostar 3800 kr
Två kattungar kostar 7000 kr

Caruso
Född ca 2012

Innekatt

Caruso är en blyg men otroligt snäll och försynt kille som kom till oss då han behövde hjälp att hitta ett eget hem. Han har tidigare bott utomhus vid en hamn under många många år, och blivit matad och fått omsorg av personalen som jobbade där. Nu ska det börja byggas vid hamnen och man kom fram till att Caruso förtjänar att flytta till ett riktigt hem där han kan få en stabil och trygg tillvaro.

Efter ett liv ute på egen tass har Caruso äntligen börjat landa lite inomhus och trivs väldigt bra med att få vara bara innekatt och slippa känna att han behöver försvara sitt revir ute. Caruso vill bo i ett hem utan barn och andra djur.

Zlatan
Född 2018.04.19
Utekatt

Zlatan kom till oss som en privat omplacering då ägaren inte längre hade möjlighet att ta hand om honom. Zlatan är en väldigt trevlig och snäll katt som gillar att kela. Han är van vid att få gå ut i sitt tidigare hem så det är något han vill fortsätta med. Han är en duktig jägare som gärna vill bo ute på landet, han bör dessutom bo där det inte finns så många andra katter då han enligt uppgift bråkar en del med andra katter. Han bör med andra ord också bo som ensamkatt för att inte behöva dela sitt revir med ett annat djur.
Zlatan har tidigare bott i ett hem utan barn och det vill han gärna göra även i fortsättningen.

Trish
Född 2019.12.24
Innekatt

Trish kom till oss som en privat omplacering då ägaren inte längre hade möjlighet att ta hand om honom.
Trish är en snäll men bestämd katt, han uppskattar att kela men när han tycker att det räcker är han tydlig med att visa det. Han önskar sig ett lugnt hem utan yngre barn, tonåringar och uppåt går bra.  Han vill gärna fortsätta bo som innekatt.

Svante
Född 2015
Inne/Utekatt

Svante är en lugn och snäll herre som kom till oss efter att hans tidigare ägare tyvärr omkommit i en brand, han letar nu efter ett nytt hem som kan erbjuda honom mängder av kärlek.
Han är väldigt framåt och gillar att bli klappad och kelad med. Svante önskar sig ett hem där han kan få fortsätta gå ut när han känner för det, och han vill bo som ensamkatt. Han vill inte bo tillsammans med små barn, men tonåringar och uppåt går bra.

Ludenben
Född 2014
Inne/utekatt

Ludenben är en försynt och snäll tjej, hon kom till oss efter att hennes ägare gått bort. Ludenben önskar sig ett lugnt hem utan småbarn, äldre barn går bra. Hon är lite blyg i början med blommar snabbt ut till en gosig tjej. Hon har tidigare bott med flera andra katter och kan absolut tänka sig att göra det framöver också med det är inget krav. Hon gillar att gå ut och spana i våra rastgårdar så vi tror att hon hade kunnat uppskatta utevistelse i någon form, antingen lös, i koppel eller på en innätad balkong. 

Loke
Innekatt
Född ca 2013

Loke kom till oss efter att hans tidigare ägare hamnat på sjukhus. Han kan vara lite blyg i början vid kontakt med nya människor, men om han får lite tid på sig för att mjukna upp och blomma ut så är han en väldigt kelig och härlig kille som gärna vill gosa. Han vill gärna prata med en och har ett väldigt fint och försynt jamande.
Loke vill bo i ett lugnt hem, gärna någonstans där det bara bor en eller två personer som han kan knyta an till. Loke vill bo i ett hem utan andra katter eller andra djur.

Prinsessan
Född 2007
Inne/utekatt

Prinsessan kom till oss efter att hennes ägare gått bort. Det här är en gosig tjej som uppskattar sina mysstunder. Hon kan vara lite blyg i början men när hon blommat ut är hon himla go.
Prinsessan gillar att sitta ute i rastgården hos oss så vi tror att hon hade gillat att kunna gå ut på en innätad balkong men det är inget krav. Prinsessan kan bo tillsammans med en snäll kattkompis men även som ensamkatt.

Nisse – BOKAD
Född ca 2020
Innekatt

Nisse kom till oss efter att ha gått ute en längre tid, och då ingen ägare har kunnat hittas är det nu dags för honom att hitta ett eget hem.
Nisse är en väldigt kelig och go kisse, han pratar både mycket och gärna, speciellt för att påkalla mer uppmärksamhet. Nisse vill flytta till ett hem som vill ge honom massvis av kärlek och umgänge. Han kan bo som ensamkatt eller tillsammans med en snäll kattkompis. Vi tror att Nisse kan bo tillsammans med barn under förutsättning att de är kattvänliga.

Solkatter

Solkatter är katter som kräver lite extra vård eller omsorg på ett eller annat sätt, och som kanske kräver lite mer engagemang för dig som ägare.
Vi uppdaterar sidan i takt med att våra katter blir redo att leta efter sitt nya hem och ligger kvar här tills de flyttat. Om du tror att du kan erbjuda någon av dessa katter är du välkommen att skicka en intresseanmälan via mail där du berättar lite om dig själv, hur du bor och vad du kan erbjuda katten för typ av liv. Tycker vi att du verkar vara en bra match för katten bjuder vi hit dig på ett besök så att du får träffa katten och vi dig.

En solkatt kostar 1100 kr, anledningen till att de är lite billigare är för att vi vet att de med största sannolikhet kommer att innebära lite extra kostnader för dig som ägare, antingen i form av extra veterinärkostnader eller mediciner.

Rolf
Född ca 2020
Innekatt

Rolf är en speciell liten kille som kom till oss tillsammans med flera andra katter efter att deras ägare inte längre hade möjlighet att ta hand om dem. Han är en solkatt då han förmodligen bär spår av inavel, tex har han vid tillfällen haft lite ansträngd andning utan att veterinär har kunnat hitta någon orsak, samt att han har en lite annorlunda benställning, dock är dessa saker ingenting som i nuläget skapar honom obehag eller ger symtom.  Han gillar att kela men han är fortfarande lite reserverad så om han känner att det blir för mycket kan man få sig en liten tass, förhoppningsvis kan han få blomma ut i ett eget hem. Detta är alltså en katt för dig som har tid och som vill öppna ditt hjärta och hem för en speciell kille som inte vill något hellre än att få en trygg tillvaro, gärna med ett fåtal människor som han kan få ty sig till. 
Rolf vill bo som ensamkatt och i ett lugnt hem utan barn. 

Kontakta oss

$

Grävelsta 16 186 92 VALLENTUNA

$

08-510 235 13

$

info@vallentunakattcenter.se

Öppettider Pensionat

Alla dagar:  10:00 - 11:00

Helgfri måndag: 10-11 och 18-19

Helgfri torsdag: 10-11 och 18-19

Nyårsdagen, Midsommardagen & Julafton: Stängt

Öppettider Veterinärklinik

Begränsade öppettider

19/4 9.00-12.00

27/4 9.00-13.00

18/5 9.00-13.00

Stängt röda dagar och helger