Här kan du se bilder på våra fina hemlösa katter som söker nya hem. Vi uppdaterar sidan i takt med att våra katter blir redo att leta efter sitt nya hem och ligger kvar här tills de flyttat. Om du tror att du kan erbjuda någon av dessa katter är du välkommen att skicka en intresseanmälan via mail där du berättar lite om dig själv, hur du bor och vad du kan erbjuda katten för typ av liv. Tycker vi att du verkar vara en bra match för katten bjuder vi hit dig på ett besök så att du får träffa katten och vi dig. 

Alla våra katter är veterinärbesiktigade, id-märkta med chip, avmaskade, vaccinerade samt försäkrade i Sveland Djurförsäkringar.
Våra katter som är över 6 månader är även kastrerade.

En vuxen katt kostar 2500 kr
Två vuxna katter kostar 4400 kr

En kattunge kostar 3800 kr
Två kattungar kostar 7000 kr

För att skicka en intresseanmälan, fyll i vårt formulär som du hittar HÄR
Är du intresserad av att stå på vår kölista för en kattunge är du välkommen att fylla i en intresseanmälan HÄR

 

Framfot
Född ca 30/6 2022
Innekatt

Framfot är en blyg men ganska nyfiken kille som gillar att ha koll på läget. Han kommer ursprungligen från en kattkoloni där han fötts utomhus och sedan fångats in med fälla. Från att ha varit livrädd för människor får man idag klappa honom lite lätt efter att han fått lära känna en, i övrigt är han väldigt busig och älskar att leka med en.

Framfot söker nu efter ett lugnt hem där han får all den tid han behöver för att bli en tryggare katt. I det nya hemmet ska det finnas en trygg kattkompis som kan finnas med som förebild för Framfot och som kan fortsätta visa honom att vi människor inte är så farliga, utan faktiskt är rätt okej. Han kan även tänka sig att flytta tillsammans med Fossing, som är mer framåt. Framfot vill inte bo hos en barnfamilj.

Tusse
Född 2021
Innekatt

Tusse är en liten blyger som är uppväxt i en kattkoloni i ett sommarstugeområde. Han tycker absolut att vi människor är läskiga men han är ändå väldigt snäll, när han fått tid på sig att lära känna en är han helt okej med mjuka små klappar, övrig hantering tycker han fortfarande är väldigt läskigt.

Tusse söker efter ett lugnt hem med förståelse för att han behöver tid på sig för att landa och bli trygg. I hans nya hem vill vi att det finns en snäll och trygg kattkompis som kan finnas med som förebild och visa att vi människor är helt okej. Han vill inte bo tillsammans med barn.

Fossing
Född ca 30/6 2022
Innekatt

Fossing är en charmig liten kille, han är blyg i början men är också väldigt nyfiken. Han kommer ursprungligen från en kattkoloni där han fötts utomhus och sedan fångats in med fälla. Från att ha varit livrädd för människor har han gjort enorma framsteg, idag får man klappa honom och till och med lyfta upp honom om han är på rätt humör och han fått lära känna en i sin egen takt.
Nu söker Fossing ett hem där han får all den tid han behöver för att blomma ut i sin egen takt, du måste alltså ha förståelse för att det kommer ta tid för honom att få förtroende för en ny människa. I det nya hemmet måste det finnas en annan trygg och snäll katt, eller så kan Fossing flytta tillsammans med Framfot eller Falang. I övrigt vill han bo i ett lugnt hem utan barn.

Trish – Bor i jourhem
Född 2019.12.24
Innekatt

Trish kom till oss som en privat omplacering då ägaren inte längre hade möjlighet att ta hand om honom.
Trish är en aktiv och snäll men bestämd katt, han uppskattar att kela men när han tycker att det räcker är han tydlig med att visa det. Han önskar sig ett lugnt hem utan yngre barn, tonåringar och uppåt går bra.  Han vill gärna fortsätta bo som innekatt.

Falang
Född ca 30/6 2022
Innekatt

Falang är en liten blyger som ursprungligen kommer från en kattkoloni där han fötts utomhus och sedan fångats in med fälla. Falang är den blygaste av grabbarna i syskonskaran, han tar ganska lång tid på sig att våga sig fram, med lite övertygan från en kattkompis går det dock fortare för honom att komma fram för att kika på vad man gör. Falang har vi fått klappa lite några enstaka gånger, han är än så länge helst med i närheten men utan att man rör honom.

Falang letar efter ett lugnt och barnfritt hem där han får den tiden han behöver för att bli trygg och mer bekväm i situationen. I det nya hemmet måste det finnas en snäll och trygg katt som kan fortsätta visa Falang att vi människor är rätt okej. Han kan även tänka sig att flytta tillsammans med Fossing, som är mer framåt.

Puck och Pien
Födda 2016.05.27 och 2015.05.01
Inne/utekatter

Puck och Pien kom till oss som privata omplaceringar för att de vill kunna gå ut, något de inte längre hade möjlighet till i sitt förra hem.
Puck är lite försiktig i början men är sedan väldigt gosig. Pien är mera framåt och väldigt nyfiken. De vill helst inte bo i ett hem med små barn, äldre barn bör dock gå bra. Vi tror att de hade föredragit att bo i ett hem med andra husdjur. I sitt nya hem vill de ha möjlighet till fri utevistelse.

Moses BOKAD
Född 2014
Innekatt

Moses kom till oss efter att han sprungit hemlös ute i över ett år. Han blev fångad i fälla och fick äntligen komma in till värme och trygghet. På grund av sitt förflutna är Moses en försiktig, men supersnäll herre som vill ha ett lugnt hem där han får gott om tid att bli trygg i sin egen takt. Vi tror han skulle trivas bäst i ett hem utan barn och andra djur, där han får ett fåtal människor att knyta an till. När man väl vunnit hans förtroende är han väldigt kelig och en vän för livet. Moses vill bo som innekatt men gärna ha tillgång till en innätad balkong eller liknande att kunna sitta och spana på. 

Brolle BOKAD
Född 2010
Innekatt

Brolle är en gosig farbror som kom till oss när hans ägare inte längre hade möjlighet att ta hand om honom. Brolle letar efter ett hem med lite ensamtid, gärna hos någon som arbetar hemifrån eller kanske är pensionär då han verkligen föredrar att ha sällskap. Han vill gärna kela och skulle nog kunna tänka sig att få en egen plats i soffan framför TVn.
Vi tror att Brolle skulle önska sig ett lugnt hem utan mindre barn och andra husdjur, så att han kan få exakt all den uppmärksamhet och kärlek han vill ha.

Solkatter

Solkatter är katter som kräver lite extra vård eller omsorg på ett eller annat sätt, och som kanske kräver lite mer engagemang för dig som ägare.
Vi uppdaterar sidan i takt med att våra katter blir redo att leta efter sitt nya hem och ligger kvar här tills de flyttat. Om du tror att du kan erbjuda någon av dessa katter är du välkommen att skicka en intresseanmälan via mail där du berättar lite om dig själv, hur du bor och vad du kan erbjuda katten för typ av liv. Tycker vi att du verkar vara en bra match för katten bjuder vi hit dig på ett besök så att du får träffa katten och vi dig.

En solkatt kostar 1100 kr, anledningen till att de är lite billigare är för att vi vet att de med största sannolikhet kommer att innebära lite extra kostnader för dig som ägare, antingen i form av extra veterinärkostnader eller mediciner.

Poppy och Diesel
Födda ca 2010
Innekatter

Poppy och Diesel kom till oss då deras ägare hamnat på sjukhus och sedan avlidit.
Poppy är en väldigt glad och framåt tant, hon älskar att kela och vill gärna vara med där man är. Diesel är en lite blygare dam, hon är otroligt snäll och vill gärna bli klappad, hon tycker dock inte om att man försöker lyfta upp henne. Även Diesel gillar att vara med där man är, men håller sig gärna på någon meters avstånd för att observera.
Poppy har tandsjukdomen TR, hon har opererats för det hos oss men sannolikheten för att hon kommer behöva genomgå minst en ny operation i framtiden är ganska stor, det går dock inte att säga något om när det skulle kunna behöva ske.
Diesel hade vid sitt blodprov hos oss något förhöjda njurvärden. Hon äter nu njurfoder och behöver ta ett nytt blodprov om 3-6 månader för att se hur njurvärdena utvecklas.
Poppy och Diesel har tidigare bott tillsammans och vill gärna fortsätta göra det då de trivs i varandras sällskap. De önskar sig ett lugnt hem utan mindre barn och andra djur.

Vi tänker oss att dessa två solkatter tillsammans kostar 2000 kr.

Kontakta oss

$

Grävelsta 16 186 92 VALLENTUNA

Öppettider Pensionat

Alla dagar:  10:00 - 11:00

Helgfri måndag: 10-11 och 18-19

Helgfri torsdag: 10-11 och 18-19

Nyårsdagen, Midsommardagen & Julafton: Stängt

Öppettider Veterinärklinik

Begränsade öppettider

19/10 9-13

31/10 9-13

9/11   9-13

30/11 9-13

14/12 9-13

Stängt röda dagar och helger

Sveland Djurförsäkringar logga