Här kan du se bilder på våra fina hemlösa katter som söker nya hem. Vi uppdaterar sidan i takt med att våra katter blir redo att leta efter sitt nya hem och ligger kvar här tills de flyttat. Om du tror att du kan erbjuda någon av dessa katter är du välkommen att skicka en intresseanmälan via mail där du berättar lite om dig själv, hur du bor och vad du kan erbjuda katten för typ av liv. Tycker vi att du verkar vara en bra match för katten bjuder vi hit dig på ett besök så att du får träffa katten och vi dig. 

Alla våra katter är veterinärbesiktigade, id-märkta med chip, avmaskade, vaccinerade samt försäkrade i Sveland Djurförsäkringar.
Våra katter som är över 6 månader är även kastrerade.

En vuxen katt kostar 2500 kr
Två vuxna katter kostar 4400 kr

En kattunge kostar 3800 kr
Två kattungar kostar 7000 kr

För att skicka en intresseanmälan, fyll i vårt formulär som du hittar HÄR
Är du intresserad av att stå på vår kölista för en kattunge är du välkommen att fylla i en intresseanmälan HÄR

 

Caruso
Född ca 2012

Innekatt

Caruso är en blyg men otroligt snäll och försynt kille som kom till oss då han behövde hjälp att hitta ett eget hem. Han har tidigare bott utomhus vid en hamn under många många år, och blivit matad och fått omsorg av personalen som jobbade där. Nu ska det börja byggas vid hamnen och man kom fram till att Caruso förtjänar att flytta till ett riktigt hem där han kan få en stabil och trygg tillvaro.

Efter ett liv ute på egen tass har Caruso äntligen börjat landa lite inomhus och trivs väldigt bra med att få vara bara innekatt och slippa känna att han behöver försvara sitt revir ute. Caruso vill bo i ett hem utan barn och andra djur.

Zlatan
Född 2018.04.19
Utekatt

Zlatan kom till oss som en privat omplacering då ägaren inte längre hade möjlighet att ta hand om honom. Zlatan är en väldigt trevlig och snäll katt som gillar att kela. Han är van vid att få gå ut i sitt tidigare hem så det är något han vill fortsätta med. Han är en duktig jägare som gärna vill bo ute på landet, han bör dessutom bo där det inte finns så många andra katter då han enligt uppgift bråkar en del med andra katter. Han bör med andra ord också bo som ensamkatt för att inte behöva dela sitt revir med ett annat djur.
Zlatan har tidigare bott i ett hem utan barn och det vill han gärna göra även i fortsättningen.

Trish
Född 2019.12.24
Innekatt

Trish kom till oss som en privat omplacering då ägaren inte längre hade möjlighet att ta hand om honom.
Trish är en snäll men bestämd katt, han uppskattar att kela men när han tycker att det räcker är han tydlig med att visa det. Han önskar sig ett lugnt hem utan yngre barn, tonåringar och uppåt går bra.  Han vill gärna fortsätta bo som innekatt.

Svante
Född 2015
Inne/Utekatt

Svante är en lugn och snäll herre som kom till oss efter att hans tidigare ägare tyvärr omkommit i en brand, han letar nu efter ett nytt hem som kan erbjuda honom mängder av kärlek.
Han är väldigt framåt och gillar att bli klappad och kelad med. Svante önskar sig ett hem där han kan få fortsätta gå ut när han känner för det, och han vill bo som ensamkatt. Han vill inte bo tillsammans med små barn, men tonåringar och uppåt går bra.

Smilla och Eils
Födda 2019.11.20
Utekatter

Smilla och Elis är två syskon som kom till oss som privata omplaceringar då de inte riktigt trivdes hemma, de vill kunna gå ut men hade inte möjlighet till detta i sitt förra hem.
Smilla är en busig liten tjej, hon gillar att leka och gillar att ha en kartong att sitta i, hon gillar och att gosa.
Elis är en riktig kelgris som gärna sitter i knät på sin människa, även han gillar att busa men inte riktigt på samma nivå som sin syster.
Smilla och Elis söker nu efter ett hem där de kan få gå in och ut som de vill, gärna med egen kattlucka. De vill inte dela sitt hem med andra djur och inte heller för små barn.

Loke – bor i jourhem för tillfället
Innekatt
Född ca 2013

Loke kom till oss efter att hans tidigare ägare hamnat på sjukhus. Han kan vara lite blyg i början vid kontakt med nya människor, men om han får lite tid på sig för att mjukna upp och blomma ut så är han en väldigt kelig och härlig kille som gärna vill gosa. Han vill gärna prata med en och har ett väldigt fint och försynt jamande.
Loke vill bo i ett lugnt hem, gärna någonstans där det bara bor en eller två personer som han kan knyta an till. Loke vill bo i ett hem utan andra katter eller andra djur.

Mattis
Född 2018
Innekatt

Mattis är en blyg men snäll liten kille som kom till oss som en privat omplacering då hans ägare inte hade möjlighet att ta hand om honom. Mattis önskar sig ett lugnt och tryggt hem där han kan få blomma ut i sin egen takt, vi tror att han kommer bli en riktigt gosig och härlig kille så fort han får landa i sitt nya hem. Han vill bo som ensamkatt och inte tillsammans med barn.

Scofield
Född 2014
Inne/utekatt

Scofield kom till oss som en privat omplacering på grund av allergi i familjen.
Scofield är en väldigt kelig och härlig kille som gillar att umgås nära sina människor, han är väldigt framåt och social. Han har tidigare bott i lägenhet men haft tillgång till utevistelse på landet på somrarna, han skulle gärna flytta till ett hem där han får tillgång till utevistelse i någon form även framöver, bor man i en rymlig lägenhet med tillgång till innätad balkong så man kan känna vinden i pälsen så kan det också gå bra. Scofield är vad vid att bo med lite äldre barn och kan tänka sig att göra det även framöver. Han har också tidigare bott tillsammans med en annan katt och kan nog tänka sig en ny snäll kattkompis i nya hemmet med det är inget krav.

Bingo
Född 11/1- 2018
Inne/utekatt
Brittiskt korthår med stamtavla

Bingo kom till oss som en privat omplacering då ägarna inte längre kände att de hade möjlighet att ge honom den all tid och kärlek som han vill ha, Bingo önskar sig nu alltså att nytt lugnt och härligt hem med så lite ensamtid som möjligt. Bingo är en lugn och härlig kille som gillar att ta det lugnt och att kela på sina egna villkor.
Bingo har tidigare bott som innekatt men fått gå ut på landet under somrarna, han skulle kunna fortsätta bo som innekatt och önskar sig då en innätad balkong där han kan sitta och spana. 
Bingo har tidigare bott tillsammans med en annan katt, men det katten var en riktig buse och full med energi vilket Bingo tyckte var jobbigt. Nu vill Bingo bo som ensamkatt eller tillsammans med en lugn kattkompis. Bingo vill inte bo tillsammans med småbarn, men kattvänliga äldre barn går bra.

Fiffi BOKAD
Född november 2021
Inne/utekatt

Fiffi kom till oss som en privat omplacering då hennes ägare behövt flytta till ett vårdboende. Fiffi är en försynt liten tjej som kan vara blyg i början i nya situationer och när hon träffar nya människor, men när hon mjuknat upp lite är hon busig och go precis som en ungkatt brukar vara.
Fiffi vill gärna flytta till ett hem som kan bjuda henne på massvis av kärlek, hon vill inte bo tillsammans med små barn men äldre barn är okej. Hon har tidigare bott med andra katter och skulle nog gärna bo tillsammans med en snäll kattkompis även framöver.

Ludenben
Född 2014
Inne/utekatt

Ludenben är en försynt och snäll tjej, hon kom till oss efter att hennes ägare gått bort. Ludenben önskar sig ett lugnt hem utan småbarn, äldre barn går bra. Hon är lite blyg i början med blommar snabbt ut till en gosig tjej. Hon har tidigare bott med flera andra katter och kan absolut tänka sig att göra det framöver också med det är inget krav. Hon gillar att gå ut och spana i våra rastgårdar så vi tror att hon vill ha tillgång till utevistelse i sitt nya hem.

Solkatter

Solkatter är katter som kräver lite extra vård eller omsorg på ett eller annat sätt, och som kanske kräver lite mer engagemang för dig som ägare.
Vi uppdaterar sidan i takt med att våra katter blir redo att leta efter sitt nya hem och ligger kvar här tills de flyttat. Om du tror att du kan erbjuda någon av dessa katter är du välkommen att skicka en intresseanmälan via mail där du berättar lite om dig själv, hur du bor och vad du kan erbjuda katten för typ av liv. Tycker vi att du verkar vara en bra match för katten bjuder vi hit dig på ett besök så att du får träffa katten och vi dig.

En solkatt kostar 1100 kr, anledningen till att de är lite billigare är för att vi vet att de med största sannolikhet kommer att innebära lite extra kostnader för dig som ägare, antingen i form av extra veterinärkostnader eller mediciner.

Rolf – Bor i jourhem
Född ca 2020
Innekatt

Rolf är en speciell liten kille som kom till oss tillsammans med flera andra katter efter att deras ägare inte längre hade möjlighet att ta hand om dem. Han är en solkatt då han förmodligen bär spår av inavel, tex har han vid tillfällen haft lite ansträngd andning utan att veterinär har kunnat hitta någon orsak, samt att han har en lite annorlunda benställning, dock är dessa saker ingenting som i nuläget skapar honom obehag eller ger symtom.  Han gillar att kela men han är fortfarande lite reserverad så om han känner att det blir för mycket kan man få sig en liten tass, förhoppningsvis kan han få blomma ut i ett eget hem. Detta är alltså en katt för dig som har tid och som vill öppna ditt hjärta och hem för en speciell kille som inte vill något hellre än att få en trygg tillvaro, gärna med ett fåtal människor som han kan få ty sig till.
Rolf vill bo som ensamkatt och i ett lugnt hem utan barn.

Lisa och Sluggo
Födda maj respektive juni 2010
Innekatter

Lisa och Sluggo kom till oss efter att deras ägare avlidit.
De är båda väldigt keliga och goa och vill gärna vara nära mest hela tiden, Lisa kan dock vara lite bestämd om hon inte får som hon vill. Sluggo är en riktigt busig kille som gärna jagar efter olika bollar i full fart.
De har tidigare bott som innekatter men uppskattar att få vara ute i våra rastgårdar, så de hade nog uppskattat att få en innätad balkong att hänga på i sitt nya hem. De vill flytta tillsammans och bo hos någon som kan erbjuda dem mycket kärlek och uppmärksamhet.

Lisa och Sluggo är två solkatter då de dras med olika små hälsoproblem. Både Lisa och Sluggo har varit snuviga under sin tid hos oss och vi misstänker att i alla fall Lisa kanske har kronisk snuva, det är dock inget som påverkar någon av dem i vardagen. Lisa har dessutom tandsjukdomen TR men är precis opererad för detta hos oss, sist men inte minst är de båda överviktiga sedan många år tillbaka och de behöver fortsatt hjälp med att gå ner i vikt i sitt nya hem.

Kontakta oss

$

Grävelsta 16 186 92 VALLENTUNA

$

08-510 235 13

$

info@vallentunakattcenter.se

Öppettider Pensionat

Alla dagar:  10:00 - 11:00

Helgfri måndag: 10-11 och 18-19

Helgfri torsdag: 10-11 och 18-19

Nyårsdagen, Midsommardagen & Julafton: Stängt

Öppettider Veterinärklinik

Begränsade öppettider

22/5 10.00-14.00

Stängt röda dagar och helger