Här kan du se bilder på våra fina hemlösa katter som söker nya hem. Vi uppdaterar sidan i takt med att våra katter blir redo att leta efter sitt nya hem och ligger kvar här tills de flyttat. Om du tror att du kan erbjuda någon av dessa katter är du välkommen att skicka en intresseanmälan via mail där du berättar lite om dig själv, hur du bor och vad du kan erbjuda katten för typ av liv. Tycker vi att du verkar vara en bra match för katten bjuder vi hit dig på ett besök så att du får träffa katten och vi dig. 

Alla våra katter är veterinärbesiktigade, id-märkta med chip, avmaskade, vaccinerade samt försäkrade i Sveland Djurförsäkringar.
Våra katter som är över 6 månader är även kastrerade.

Adoptionskostnaden för en vuxen katt är 2500 kr
Adoptionskostnaden för två vuxna katter är 4400 kr

Adoptionskostnaden för en kattunge är 3800 kr
Adoptionskostnaden för två kattungar är 7000 kr

 

För att skicka en intresseanmälan, fyll i vårt formulär som du hittar HÄR
Är du intresserad av att stå på vår kölista för en kattunge är du välkommen att fylla i en intresseanmälan HÄR

 

Vi har flera katter som ännu ej är redo att bli adopterade, men när de är klara att leta efter sina nya för-alltid-hem lägger vi ut dem här på hemsidan. Så håll ögonen öppna!

 

Alice

Född 2018

Utekatt

 

Alice är en mycket vacker, social och kelig tjej med stor personlighet. Hon kom till oss då hon inte trivdes i sitt förra hem pga att hon inte kunde få gå ut så mycket som hon ville. Alice har tydligt visat att hon inte uppskattar sällskap av andra katter och det är ett krav att hon blir ensamkatt i sitt nya hem. Fri tillgång till utevistelse med till exempel kattlucka är också nödvändigt för att Alice ska trivas så vi söker dig som bor där det är lämplig miljö för en utekatt. Vi tror inte Alice vill bo med hund eller små barn, från tonåren och upp går nog bra. Du som kan erbjuda Alice ett bra hem får en go och rolig kompis för livet.

Hjärt

Född ca september 2022

 Hjärt är en av fyra unga små katter som kom till oss då deras förra ägare inte kunde ta hand om dem ordentligt. De har inte haft så mycket positiv erfarenhet av människor innan de kom till oss och även om de gjort stora framsteg så är de fortfarande försiktiga och kommer behöva en lugn, trygg miljö och tålamod i det nya hemmet. De vill vara innekatter men gärna ha tillgång till säker utevistelse i form av innätad balkong eller uteplats.

Alla katter i ”Hjärtgänget” behöver sällskap av annan ung katt i det nya hemmet. Så de adopteras två och två eller till hem där det redan bor en ung, snäll katt. De vill inte bo med hundar eller barn.

Hjärt är den enda killen i kullen. Han är en nyfiken liten grabb även om hantering fortfarande känns lite läskigt.

Hjärtrud

Född ca september 2022

Hjärtrud är en av fyra unga små katter som kom till oss då deras förra ägare inte kunde ta hand om dem ordentligt. De har inte haft så mycket positiv erfarenhet av människor innan de kom till oss och även om de gjort stora framsteg så är de fortfarande försiktiga och kommer behöva en lugn, trygg miljö och tålamod i det nya hemmet. De vill vara innekatter men gärna ha tillgång till säker utevistelse i form av innätad balkong eller uteplats.

Alla katter i ”Hjärtgänget” behöver sällskap av annan ung katt i det nya hemmet. Så de adopteras två och två eller till hem där det redan bor en ung, snäll katt. De vill inte bo med hundar eller barn.

Hjärtrud är den minsta i gänget och ganska lugn men hon tycker fortfarande det är lite läskigt att bli klappad på. Vi har dock stora förhoppningar om att hon kommer blomma ut när hon får komma till sitt egna föralltidhem.

Hjärd

Född ca september 2022

Hjärd är en av fyra unga små katter som kom till oss då deras förra ägare inte kunde ta hand om dem ordentligt. De har inte haft så mycket positiv erfarenhet av människor innan de kom till oss och även om de gjort stora framsteg så är de fortfarande försiktiga och kommer behöva en lugn, trygg miljö och tålamod i det nya hemmet. De vill vara innekatter men gärna ha tillgång till säker utevistelse i form av innätad balkong eller uteplats.

Alla katter i ”Hjärtgänget” behöver sällskap av annan ung katt i det nya hemmet. Så de adopteras två och två eller till hem där det redan bor en ung, snäll katt. De vill inte bo med hundar eller barn.

Hjärd är den mest försiktiga i gänget men hon är väldigt snäll och nyfiken. Med stöd från en kattkompis tror vi hon kommer bli mycket mer framåt i sitt nya hem.

Hjärtat

Född ca september 2022

Hjärtat är en av fyra unga små katter som kom till oss då deras förra ägare inte kunde ta hand om dem ordentligt. De har inte haft så mycket positiv erfarenhet av människor innan de kom till oss och även om de gjort stora framsteg så är de fortfarande försiktiga och kommer behöva en lugn, trygg miljö och tålamod i det nya hemmet. De vill vara innekatter men gärna ha tillgång till säker utevistelse i form av innätad balkong eller uteplats.

Alla katter i ”Hjärtgänget” behöver sällskap av annan ung katt i det nya hemmet. Så de adopteras två och två eller till hem där det redan bor en ung, snäll katt. De vill inte bo med hundar eller barn.

Hjärtat är den av Hjärtgänget som är mest framåt och nyfiken. Hon tycker att vi människor är ganska spännande och vill gärna ha koll på vad som händer runt omkring henne.

Missan

Född ca 2015

Utekatt

Missan kom till oss då hennes tidigare ägare tyvärr avlidigt. Hon har tidigare bott ihop med sin dotter Zoe men vi tror nu att de båda skulle må bra av att bo på varsitt håll.

Missan är en riktig kelgris som gillar uppmärksamhet. Hon är en pratglad dam med mycket energi. Hon vill väldigt gärna ha tillgång till utevistelse och vi tror att hon skulle vilja bo i ett hem utan andra katter, hundar eller yngre barn.

Zoe

Född ca 2018

Uttekatt

Zoe kom till oss då hennes tidigare ägare tyvärr avlidigt. Hon har tidigare bott ihop med sin mamma Missan men vi tror nu att de båda skulle må bra av att bo på varsitt håll.

Zoe är lite mer försiktig än sin mamma men tycker också mycket om att kela. Då hon är lite mer reserverad tar det lite längre tid för henne att känna sig bekväm runt nya människor, men när hon väll känner sig trygg är hon mycket tillgiven. Vi tror att Zoe vill bo i ett hem utan hundar eller yngre barn.

Solkatter

Solkatter är katter som kräver lite extra vård eller omsorg på ett eller annat sätt, och som kanske kräver lite mer engagemang för dig som ägare.
Vi uppdaterar sidan i takt med att våra katter blir redo att leta efter sitt nya hem och ligger kvar här tills de flyttat. Om du tror att du kan erbjuda någon av dessa katter är du välkommen att skicka en intresseanmälan via mail där du berättar lite om dig själv, hur du bor och vad du kan erbjuda katten för typ av liv. Tycker vi att du verkar vara en bra match för katten bjuder vi hit dig på ett besök så att du får träffa katten och vi dig.

En solkatt kostar 1100 kr, anledningen till att de är lite billigare är för att vi vet att de med största sannolikhet kommer att innebära lite extra kostnader för dig som ägare, antingen i form av extra veterinärkostnader eller mediciner.

Poppy och Diesel – I jourhem
Födda ca 2010
Innekatter

Poppy och Diesel kom till oss då deras ägare hamnat på sjukhus och sedan avlidit.
Poppy är en väldigt glad och framåt tant, hon älskar att kela och vill gärna vara med där man är. Diesel är en lite blygare dam, hon är otroligt snäll och vill gärna bli klappad, hon tycker dock inte om att man försöker lyfta upp henne. Även Diesel gillar att vara med där man är, men håller sig gärna på någon meters avstånd för att observera.
Poppy har tandsjukdomen TR, hon har opererats för det hos oss men sannolikheten för att hon kommer behöva genomgå minst en ny operation i framtiden är ganska stor, det går dock inte att säga något om när det skulle kunna behöva ske.
Diesel hade vid sitt blodprov hos oss något förhöjda njurvärden. Hon äter nu njurfoder och behöver ta ett nytt blodprov om 3-6 månader för att se hur njurvärdena utvecklas.
Poppy och Diesel har tidigare bott tillsammans och vill gärna fortsätta göra det då de trivs i varandras sällskap. De önskar sig ett lugnt hem utan mindre barn och andra djur.

Vi tänker oss att dessa två solkatter tillsammans kostar 2000 kr.

Kontakta oss

$

Grävelsta 16 186 92 VALLENTUNA

Öppettider Pensionat

Alla dagar:  10:00 - 11:00

Helgfri måndag: 10-11 och 18-19

Helgfri torsdag: 10-11 och 18-19

Nyårsdagen, Midsommardagen & Julafton: Stängt

Öppettider Veterinärklinik

Begränsade öppettider

15/3 kl 9-13

5/4 kl 9-13

10/5 kl 9-13

31/5 kl 9 -13

Stängt röda dagar och helger

Sveland Djurförsäkringar logga