Här kan du se bilder på våra fina hemlösa katter som söker nya hem. Vi uppdaterar sidan i takt med att våra katter blir redo att leta efter sitt nya hem och ligger kvar här tills de flyttat. Om du tror att du kan erbjuda någon av dessa katter är du välkommen att skicka en intresseanmälan via mail där du berättar lite om dig själv, hur du bor och vad du kan erbjuda katten för typ av liv. Tycker vi att du verkar vara en bra match för katten bjuder vi hit dig på ett besök så att du får träffa katten och vi dig. 

Alla våra katter är veterinärbesiktigade, id-märkta med chip, avmaskade, vaccinerade samt försäkrade i Sveland Djurförsäkringar.
Våra katter som är över 6 månader är även kastrerade.

Adoptionskostnaden för en vuxen katt är 2500 kr
Adoptionskostnaden för två vuxna katter är 4400 kr

Adoptionskostnaden för en kattunge är 3800 kr
Adoptionskostnaden för två kattungar är 7000 kr

 

För att skicka en intresseanmälan, fyll i vårt formulär som du hittar HÄR
Är du intresserad av att stå på vår kölista för en kattunge är du välkommen att fylla i en intresseanmälan HÄR

 

Vi har flera katter som ännu ej är redo att bli adopterade, men när de är klara att leta efter sina nya för-alltid-hem lägger vi ut dem här på hemsidan. Så håll ögonen öppna!

 

Nalle-Maja

Född ca 2018

Innekatt

Nalle-Maja kom till oss tillsammans med Brumma och Teddy då deras tidigare ägare inte längre hade möjlighet att ta hand om dem. Till en början var hon mycket skygg och tyckte inte om att bli klappad men nu har hon blivit mycket modigare och tycker ibland att det är lite mysigt att bli klappad.

Nalle-Maja kan tänka sig en snäll kattkompis i sitt nya hem , men det är inget måste. Hon vill inte bo tillsammans med yngre barn eller hundar, äldre barn bör dock gå bra.

Björn och Benny – BOKAD

Födda ca 2011

Innekatter

Björn och Benny är två snälla herrar som kom till oss då deras ägare inte längre kunde ta hand om dem. Björn är mer framåt och älskar att bli klappad och borstad medans Benny håller sig lite mer i bakgrunden. Vi tror att med tid och stöd från sin kompis Björn och sina nya ägare kommer Benny bli modigare. Trots sin ålder är båda friska och krya enligt veterinär och blodprov

Dessa två kompisar vill gärna flytta tillsammans till ett lugnt och tryggt hem utan små barn och hundar där dom kan få mycket kärlek. 

Stina – I jourhem

Född ca 2013

Innekatt

Stina är en försiktig och snäll dam som kom till oss då hennes matte inte längre hade möjlighet att se efter henne. När hon kom hit höll hon sig mest i transportburen men nu har hon börjat ligga framme och spinner när vi klappar på henne. Vi tror att Stina har brittiskt korthår i sig, en riktigt tjusig dam som dock behöver gå ner lite i vikt och därför äter specialfoder.

Vi tror att Stina skulle trivas i ett lugnt hem utan små barn och hundar, men äldre barn funkar som kan hjälpa till att ge henne den tid och kärlek som behövs för att hon ska blomma ut.

 

Mimmi – BOKAD

Född ca 2018

Innekatt

Mimmi kom till oss från ett dödsbo efter att ha bott ensam i lägenheten i en vecka. I början var hon avvaktande mot oss och vi hade svårt att få i henne mat men efter bara ett litet tag öppnade hon upp sig och tackar aldrig nej till en kelstund, även fast hon fortfarande är lite kräsen med maten.

Vi tror att Mimmi skulle må bäst i ett hem där hon får mycket sällskap av sin nya ägare och inte behöver vara själv allt för länge. Vi tror inte att hon är van vid barn och hon passar då bäst i en hem utan barn eller med lite äldre barn. Hon är inte van vid andra katter men är en väldigt snäll katt och kan eventuellt gå ihop med andra katter, dock ser vi helst att hon får bo själv som hon är van vid.

Harry 

Född 2016

Inne-/utekatt

Harry kom tillsammans med Mau till oss efter att deras ägare inte längre kunde ta hand om dem. Harry är en tuff och modig kille som är väldigt framåt och kelig, han kan dock markera när han tycker att det räcker. Han kan även få tovor i pälsen vilken även kräver en viss pälsvård i form av borstning. Vi tror därför Harry passar bäst i ett hem med kattvana personer där han får bo som ensamkatt, gärna med tillgång till utevistelse. 

Nora

Född ca 2019

Innekatt (ev utekatt så småningom)

Nora är en nyfiken, social och snäll dam som kom till oss med Neo och Nex då deras tidigare ägare inte längre hade möjlighet att se efter dem. Hon är framåt och trevlig med såväl andra katter som med människor. Det är ett krav att hon får flytta med nån av sina kattkompisar om inte det nya hemmet redan har en snäll annan katt som hon kan bli kompis med. 

Vi tror att Nora skulle trivas i ett lugnt hem utan små barn och hundar, men äldre barn funkar som kan hjälpa till att ge henne den tid och kärlek som behövs för att hon ska trivas.

 

Neo – BOKAD

Född ca 2019

Innekatt (ev utekatt så småningom)

Han kom till oss ihop med flera andra katter från ett hem där ägaren inte hade möjlighet att se efter dem längre.

Neo var mycket försiktig när han kom till oss men har gjort en stor utveckling här, han är fortsatt en försiktig men numer nyfiken katt som kommer och hälsar i dörren. Han tar mycket stöd av katterna Nex och Nora som han bor med här, och det är ett krav att han flyttar ihop med någon av dem om inte det nya hemmet redan har en annan snäll katt.

Vi tror att Neo skulle trivas i ett lugnt hem utan små barn och hundar, men äldre barn (tonåringar och uppåt) funkar, som kan hjälpa till att ge honom den tid och kärlek som behövs för att han ska blomma ut.

Solkatter

Solkatter är katter som kräver lite extra vård eller omsorg på ett eller annat sätt, och som kanske kräver lite mer engagemang för dig som ägare.
Vi uppdaterar sidan i takt med att våra katter blir redo att leta efter sitt nya hem och ligger kvar här tills de flyttat. Om du tror att du kan erbjuda någon av dessa katter är du välkommen att skicka en intresseanmälan via mail där du berättar lite om dig själv, hur du bor och vad du kan erbjuda katten för typ av liv. Tycker vi att du verkar vara en bra match för katten bjuder vi hit dig på ett besök så att du får träffa katten och vi dig.

En solkatt kostar 1100 kr, anledningen till att de är lite billigare är för att vi vet att de med största sannolikhet kommer att innebära lite extra kostnader för dig som ägare, antingen i form av extra veterinärkostnader eller mediciner.

Poppy och Diesel

Födda ca 2010

Innekatter

Poppy och Diesel kom till oss då deras ägare hamnat på sjukhus och sedan avlidit.
Poppy är en väldigt glad och framåt tant, hon älskar att kela och vill gärna vara med där man är. Diesel är en lite blygare dam, hon är otroligt snäll och vill gärna bli klappad, hon tycker dock inte om att man försöker lyfta upp henne. Även Diesel gillar att vara med där man är, men håller sig gärna på någon meters avstånd för att observera.
Poppy har tandsjukdomen TR, hon har opererats för det hos oss men sannolikheten för att hon kommer behöva genomgå minst en ny operation i framtiden är ganska stor, det går dock inte att säga något om när det skulle kunna behöva ske.
Diesel hade vid sitt blodprov hos oss något förhöjda njurvärden. Hon äter nu njurfoder och behöver ta ett nytt blodprov om 3-6 månader för att se hur njurvärdena utvecklas.
Poppy och Diesel har tidigare bott tillsammans och vill gärna fortsätta göra det då de trivs i varandras sällskap. De önskar sig ett lugnt hem utan mindre barn och andra djur.

Vi tänker oss att dessa två solkatter tillsammans kostar 2000 kr.

Spirulina – BOKAD

Född ca 2013

Innekatt

Spirulina kom till oss i december 2022 då hennes förre ägare gått bort. Vid veterinärbesiktningen visade det sig att Spirulina hade ett blåsljud på sitt hjärta som vi behövde utreda. Efter en ultraljudsundersökning konstaterades att hon har en lindrigt förtjockad hjärtmuskel och högt blodtryck. Precis som hos människor är det ganska vanligt med högt blodtryck hos framförallt äldre katter och det kan vara farligt om det går obehandlat. För att kunna behandla henne så har vi mätt hennes blodtryck här hos oss och det kommer vi även behöva göra den första tiden i det nya hemmet. Nu är hon stabil och redo att flytta till ett mycket lugnt hem utan andra djur och småbarn så hon kan få blomma ut som den keliga och goa katt hon är. Vi kommer behöva fortsätta ha koll på hennes blodtryck regelbundet och därför vill vi att hennes nya hem ligger hyfsat i närheten av Solgläntan, så vi kan komma på hembesök och mäta hennes blodtryck där hon är trygg. 

Tyra – I jourhem
 
Född ca 2013

Utekatt

Tyra är en riktig gostjej som har varit hos oss ett tag på grund av sina öron. Hon har en omgivningsallergi som gör att hon producerar mer vax än hon kan tvätta bort. Därför behöver hon få sina öron tvättade två gånger i veckan i ett tag fram över, kanske resten av livet. Vi vill därför hitta ett hem åt henne med någon som kan göra detta på ett noggrant och bra sätt och som dessutom kan ta med henne på återbesök hos veterinären om ca 5 månader. På grund av detta har vi sagt att Tyra är en Solkatt.
 
Tyra är en glad och pigg tjej som gärna vill vara ute och utforska och hon vill därför ha tillgång till utevistelse eller innätad balkong. Hon älskar att få uppmärksamhet, är en riktig kelgris och vill helst inte vara själv så länge. Tyra gillar även att bli buren och att sitta i knä och den som vill erbjuda henne ett hem kommer få en underbart tillgiven och gullig katt.

Kontakta oss

$

Grävelsta 16 186 92 VALLENTUNA

Öppettider Pensionat

Alla dagar:  10:00 - 11:00

Helgfri måndag: 10-11 och 18-19

Helgfri torsdag: 10-11 och 18-19

Nyårsdagen, Midsommardagen & Julafton: Stängt

Öppettider Veterinärklinik

Begränsade öppettider

15/3 kl 9-13

5/4 kl 9-13

10/5 kl 9-13

31/5 kl 9 -13

Stängt röda dagar och helger

Sveland Djurförsäkringar logga