Vallentuna kattcenter AB

Vilka är vi och vad gör vi?

Läs mer om oss här!

Lena Engen startade Solgläntans kattpensionat 1992, det var då ett renodlat pensionat för både katter och smådjur. Dvs allehanda gnagare, fåglar m.m.

Ganska snart kom det katter som av olika skäl inte kunde komma hem igen och då blev vi tillfrågade om vi kunde hjälpa till att hitta ett nytt hem eller avliva katten. Då jag inte kan tänka tanken att avliva ett friskt djur så började vår omplaceringsverksamhet, första året fick fem katter nya hem, året efter var det femton och nu omplaceras ca 150-200 katter till nya goda hem varje år.

Det här är en stor del av vår verksamhet och efter några år insåg vi att vi inte hade tid och plats för våra smådjur så vi slutade att ta emot dem för att kunna satsa mer på våra hemlösa katter. Vi har ibland smådjur för omplacering men vi tar inte emot smådjur för omplacering eller pensionat från privatpersoner.

Att omplacera en katt är ganska kostnadskrävande både vad gäller framförallt personal och veterinärresurser så år 2000 startades Kattfonden som är en insamlingsstiftelse för hemlösa katter som skulle hjälpa till att möjliggöra den här verksamheten. Tack vare alla generösa givare så kan vi bedriva en god och professionell verksamhet där alla katter som får flytta är veterinärbesiktade, kastrerade, vaccinerade, avmaskade och annat som ev. behövs, det kan vara tandoperationer m.m.

I början var våra hemlösa katter här ganska länge innan de fick flytta men nu flyttar de allra flesta inom en månad en månad eller två.

Nya djurskyddsregler har kommit under åren och det sammantaget med att vi var väldigt trångbodda gjorde att tanken på att bygga ett nytt helmodernt katthus där vi skulle ha en exklusiv del för våra pensionatsgäster och en del för våra katter som söker nya hem tog sin form. Vi ville även ha en separat karantänsavdelning och en veterinäravdelning.
Den 31 oktober 2010 flyttade vi in i vårt nybyggda hus. Vi har nu färre platser för våra pensionatsgäster men de har istället rejält tilltagna utrymmen både inne och ute. Det gäller alltså att boka i god tid, särskilt om du vill boka in på högsäsong vilket är under alla skollov.
Vi bildade Vallentuna kattcenter AB 2012 då verksamheten hade blivit så mycket bredare än bara ett pensionat.

Butiken Katt!Katt som tidigare låg på Odenplan flyttade till Solgläntan 2013 och vi bedriver även webshop med allt onödigt och oumbärligt för kattälskaren.

I maj 2015 startade vi upp vår djurklinik där vi tar emot både katter, hundar och smådjur samt vaccinerar hästar. Vi gör även hembesök och vi säljer Hills frisk och veterinärfoder.

Jag som driver Solgläntan heter Lena Engen Bäckström. Tillsammans med personalen gör vi allt för att din katt ska få en trevlig tid här hos oss på kattens egna villkor och efter katters behov.

Lena Engen Bäckström

Verksamhetschef

Sara

Katt!Katt!-butiken

Kontakta oss

$

Grävelsta 16 186 92 VALLENTUNA

Öppettider Pensionat

Alla dagar:  10:00 - 11:00

Helgfri måndag: 10-11 och 18-19

Helgfri torsdag: 10-11 och 18-19

Nyårsdagen, Midsommardagen & Julafton: Stängt

Öppettider Veterinärklinik

Begränsade öppettider

15/3 kl 9-13

5/4 kl 9-13

10/5 kl 9-13

31/5 kl 9 -13

Stängt röda dagar och helger

Sveland Djurförsäkringar logga